Nieuwe Valpreventiecursus “InBalans“ start in oktober

20-09-2019

Het opstaan en het lopen gaat minder soepel en er treden balansproblemen op tijdens het gaan. Ouderen voelen zich onzeker tijdens het bewegen en valrisico neemt toe. Herkent u dit probleem? Dan is de cursus InBalans iets voor U!

Wat is de cursus InBalans?

InBalans is een beweegprogramma gericht op het voorkomen van vallen bij ouderen. De cursus bestaat uit twee voorlichtingsbijeenkomsten over risicofactoren van het vallen en een beweegprogramma van twee bijeenkomsten per week gedurende tien weken. Er wordt onder professionele begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut gewerkt aan uw spierkracht, algehele conditie, balans en loopvaardigheid.

Voordat u met de cursus gaat beginnen wordt eerst uw valrisico in kaart gebracht. Bij de start van de cursus ontvangt u een cursusboek waarin alle oefeningen en tips duidelijk staan beschreven.

De bijeenkomsten worden in groepsverband gegeven waarbij de oefenstof afgestemd wordt op uw eigen niveau. Door bewustwording van de risicofactoren, de verbetering van de balans, mobiliteit, algehele conditie en toename van het zelfvertrouwen zullen valongevallen voorkomen worden. U zult weer letterlijk steviger in uw schoenen staan en een actiever dagelijks leven is binnen handbereik!

Voor aanmelding voor de cursus InBalans of overige informatie over de start en/of de kosten van het programma kunt u telefonisch contact opnemen of loop gerust even binnen.